Uroczyste zakończenie roku szkolnego

04.07.2017

22 czerwca w Akademii Małych Pociech w Krakowie odbyło się zakończenie roku przedszkolnego, w tym pożegnanie najstarszych dzieci z naszego przedszkola - "zerówek", które już  od września powitają szkolne progi.

Pożegnanie rozpoczęło się uroczystą akademią, gdzie jako pierwsi wystąpili nasi absolwenci w tradycyjnym tańcu - Polonezie. Następnie młodsi koledzy i koleżanki oraz sami 6-7-latkowie, zaprezentowali specjalnie przygotowany program artystyczny, gdzie w recytowanych wierszach i śpiewanych piosenkach dziękowali sobie wzajemnie za wspólnie spędzony razem czas.

Młodsze przedszkolaki tradycyjnie wręczyły odchodzącym z przedszkola dzieciom własnoręcznie wykonany upominek, a zaszczytem dla Dyrekcji było oficjalne rozdanie dzieciom dyplomów i podziękowań.

Wszyscy nagrodzeni zostali gromkimi brawami od rodziców, których również nie zabrakło w tej ważnej  dla wszystkich chwili.

Po zakończeniu akademii wychowankowie wraz z nauczycielkami udały się do swoich sal, gdzie rozdane zostały prezenty przygotowane przez przedszkole. Był to szczególny czas na indywidualne pożegnanie się wychowawców z dziećmi oraz z rodzicami, podziękowanie za współpracę, oraz zrobienie ostatnich już w tym gronie, pamiątkowych zdjęć.

Pożegnaliśmy naszych podopiecznych ze łzami w oczach, smutkiem i  jednoczesnym uśmiechem na twarzy za ich osiągnięcia oraz sukcesy, życząc powodzenia w życiu i dalszym procesie edukacji.

Patrycja Satora
Akademia Małych Pociech