Wakacje 2016! Zapraszamy na półkolonie z Fundacją Nasze Dzieci

20.04.2016
1% dla dzieci, ngo, opp, Dąbrowa Górnicza, Kraków, śląskie, półkolonie letnie 2016, małopolskie, Fundacja Nasze Dzieci, edukacja, przedszkole arcelormittal - KRS 0000377619

Uprzejmie informujemy, że Fundacja Nasze Dzieci organizuje w Dąbrowie Górniczej dla dzieci w wieku 6-9 lat półkolonie letnie. Zaplanowaliśmy dwa pięciodniowe turnusy w terminach:
od 27 czerwca do 1 lipca 2016 r. oraz od 4 do 8 lipca 2016 r.

PODRÓŻ DOOKOŁA ŚWIATA - to tytuł tegorocznego programu półkolonii.

Każdego dnia dzieci będą miały okazję uczestniczyć w różnych warsztatach i zajęciach rekreacyjnych, m.in.: zgadywankach, quizach, zabawach w STATEK, POCIĄG, SŁONIOWY BEREK, PRZEWOZIMY BANANY, DŻUNGLA, "strzelaniu" do puszek, tańcu kowbojskim, brazylijskiej sambie, pantomimie, warsztatach kulinarnych "Poznajemy egzotyczne smaki", warsztatach plastycznych - kolaż Europy i Azji, "Śladami Aborygenów", wykonanie pióropusza indiańskiego oraz masek weneckich i strojów na bal kolonistów. Nie zabraknie czasu na swobodną, beztroską zabawę oraz na gry i zabawy planszowe, integracyjne, rekreacyjne i sportowe wewnątrz i na zewnątrz (trzy place zabaw, tereny zielone, boisko),

Podczas I turnusu zabierzemy dzieci na jednodniową wycieczkę do zamków w Mirowie, Bobolicach i Siewierzu, z przewodnikiem jurajskim przejdziemy z Mirowa do Bobolic szczytem tzw. Grzędy Mirowskiej szlakiem Orlich Gniazd, a z powrotem u podnóża skał obok jaskini STAJNIA. W trakcie II turnusu pojedziemy na jednodniową wycieczkę do Żarek na spotkanie z dawnym rzemiosłem w Starym Młynie, przygodą w Fabryce Słodyczy, kreatywnymi zabawami w EtnoJurze oraz warsztatami wytwarzania pizzy.

Zapewniamy opiekę nad dziećmi w godz. od 5.30 do 18.00, wykwalifikowaną kadrę, zabezpieczenie medyczne, ubezpieczenie NNW, wyżywienie (przedśniadanie o godz. 7.00, śniadanie, II śniadanie, dwudaniowy obiad, podwieczorek).

Cena dla wpłat do 16 maja 2016 r. tylko 320 zł./osoby/turnus,
a dla wpłat po 16 maja 2016 r. - 360 zł./osoby/turnus.

Zapisy: tel. 795-547-361 w godz. od 9.00 do 15.00 w dni robocze od poniedziałku do piątku lub e-mail: Katarzyna.Kulik@arcelormittal.com. W zgłoszeniu prosimy podać: imię i nazwisko oraz wiek dziecka, dane kontaktowe do rodziców (e-mail, telefon), godziny pobytu dziecka na półkoloniach, wybrany termin.

Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zapisów. Szczegóły zamieściliśmy na plakacie oraz w dokumentach do pobrania poniżej. Zapraszamy do skorzystania z oferty.

Szczegóły oferty do pobrania i wydruku:

1. Plakat w formacie pdf do wydruku
  2. Karta kwalifikacyjna uczestnika wypoczynku
  3. Regulamin półkolonii

1%, 1 procent, opp, 0000377619, edukacja, półkolonie letnie, przedszkole arcelormittal, Dąbrowa Górnicza, Fundacja Nasze Dzieci, Dąbrowa Górnicza, Kraków, jeden procen

1% podatku, opp, 1 procent dla dzieci, śląskie, małopolskie, Dąbrowa Górnicza, Kraków, Sosnowiec, Będzin, Jaworzno, Zawiercie, przedszkole arcelormittal, edukacja, półkolonie letnie dla dzieci 2016, ngo, KRS 0000377619, Fundacja Nasze Dzieci