Warsztaty edukacyjne dla dzieci w wieku 5 - 6 lat.

25.04.2012

Drodzy Rodzice, Fundacja Nasze Dzieci we współpracy z Sun&Fun Academy przygotowała z myślą o Waszych pociechach specjalny pilotażowy program NUDZIE PRZTYCZKA W NOS. Zajęcia w formie warsztatów edukacyjnych, będących jednocześnie zabawą dla dziecka, prowadzone będą w soboty od maja do końca roku szkolnego w godz. od 10.00 do 13.00 na terenie Przedszkola ArcelorMittal Poland „Równe Przedszkolaki” w Dąbrowie Górniczej, ul. Kasprzaka 74a. Opłata za 18 godzin zegarowych wynosi 119,40 zł.
O przyjęciu dziecka do projektu decyduje kolejność zgłoszenia. Ilość miejsc ograniczona.

Zgłoszenie zainteresowania projektem

Osoby zainteresowane udziałem dziecka w projekcie prosimy o przesłanie zgłoszenia na adres: FundacjaNaszeDzieci@arcelormittal.com.
Druk formularza zgłoszeniowego oraz szczegóły programu do pobrania poniżej:

Zgłoszenie zainteresowania udziałem w projekcie pobierz
Program akcji "Nudzie prztyczka w nos" pobierz

Program obejmuje warsztaty:

JEDEN PLUS JEDEN – Matematyka w całkowicie nowej odsłonie. Wirujące cyferki, skakaneczki-cyfereczki i wiele innych muzyczno-matematycznych zabaw.

DOKTOR EXPERYMENT – Dzieci to uwielbiają, na własne oczy mogą zobaczyć jak stworzyć filtr, zjawisko generowania energii elektrycznej z ziemniaka, czy sprawić by zaczął padać deszcz.

KIDS DANCE – Zajęcia taneczne dla dzieci. Podsumowaniem zajęć jest mini układ taneczny. Gry i zabawy taneczne, tolerancja indywidualności dzieci, proste układy taneczne, praca w grupie to tylko nieliczne pozytywne aspekty tych zajęć.

ŚPIEWAJĄCE DZIECIAKI – Lekcja śpiewu dla dzieci, a także nutki i instrumenty małe (mogą je dotknąć), papierowy koncert.

PLASTYKA - BOMBASTYKA – Niecodzienne zajęcia plastyczno-techniczne. Na warsztatach uczymy w kreatywny sposób wykorzystywać dziecięce zdolności manualne. Malowanie piaskiem, quilling i łapkowe pieczątki, itd.

EKODZIECIAK – Warsztat profilaktyki zdrowotnej, ułożony z myślą o dzieciach. Rozmawiamy z dziećmi na tematy zapobiegania chorobom. Naszym warsztatom przygląda się pluszowy gość Czaruś.

SZKOŁA MAŁYCH DAM I DŻENTELMENÓW –  Szkoła dobrego wychowania dla najmłodszych. Kultura na dzień dobry, zasada pierwszeństwa, zachowanie przy stole

A ponadto gry, quizy, zgadywanki, zabawy integracyjne… i chwile wspólnego relaksu.

Serdecznie zapraszamy!

Zabronione jest używanie nazwy i logo programu NUDZIE PRZTYCZKA W NOS bez zgody pisemnej
FUNDACJI NASZE DZIECI,
a także programów warsztatów, zdjęć, które widnieją w ofercie bez zgody pisemnej SUN&FUN ACADEMY.