Przekaż 1% podatku Fundacji Nasze Dzieci - KRS 0000377619

Szanowni Państwo,

Z całego serca dziękujemy wszystkim, którzy wspierają działalność statutową Fundacji Nasze Dzieci. Dziękujemy za piękne zaangażowanie wolontariuszy i rodziców w projekty Fundacji i przedszkoli, za każdorazową pomoc, również w chwilach trudnych.

Prosimy Państwa o przekazanie 1% podatku Fundacji Nasze Dzieci - KRS 0000377619.

Wasze wsparcie da Fundacji Nasze Dzieci szansę na prowadzenie działalności w większym rozmiarze, na rozwój, na poszerzenie oferty w zakresie edukacji, oświaty, wychowania, ochrony zdrowia oraz wypoczynku dzieci i młodzieży, dopomoże w organizacji wolontariatu, pozwoli na niesienie pomocy dzieciom i ich rodzinom, działalność charytatywną oraz pozostałą działalność statutową pożytku publicznego.

Jak przekazać 1% podatku Fundacji Nasze Dzieci?

Wypełniając odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym PIT. Aby przekazać 1 % podatku, wystarczy wpisać w zeznaniu rocznym jego kwotę oraz numer KRS 0000377619. Samym przelewem zajmie się urząd skarbowy.

Bezpłatny program do rozliczeń podatkowych

Aby ułatwić Państwu roczne rozliczenie podatkowe, udostępniamy nieodpłatnie program do rozliczeń podatkowych e-pity (Program e-pity Copyright 2018-2019 e-file sp. z o.o. sp. k.). Program zawiera wpisany trwale nr KRS Fundacji Nasze Dzieci, tj. bez możliwości zmiany tego numeru. Program ten nie umożliwia swobodnego wyboru i przekazania 1% podatku dochodowego od osób fizycznych wybranej organizacji pożytku publicznego.

Program udostępniamy Państwu w wersji on-line oraz do pobrania i zainstalowania na własnym komputerze:

wersja on-line wersja do pobrania

Co robimy?

Misją Fundacji Nasze Dzieci jest wspieranie rozwoju, oświaty, edukacji, wychowania dzieci i młodzieży oraz stwarzanie rodzicom warunków do godzenia życia zawodowego z życiem rodzinnym. Fundacja rozwija również swoją aktywność w zakresie profilaktyki zdrowia dzieci i młodzieży, a także pomocy społecznej, wolontariatu oraz działalności charytatywnej.

Najważniejsze projekty w 2018 r.

• współorganizowanie i współfinansowanie działalności przedszkoli przyzakładowych w Dąbrowie Górniczej i Krakowie;
  • w ramach pomocy społecznej wyrównywanie szans w dostępie do edukacji dzieci z rodzin w trudnej sytuacji życiowej oraz w celu ochrony macierzyństwa i wielodzietności;
  • organizowanie wsparcia finansowego na leczenie ciężko chorych dzieci;
  • pikniki, akcje charytatywne nt. zdrowego stylu życia;
  • wsparcie przeglądu piosenki dziecięcej;
  • akcja charytatywna - profilaktyczne badania USG dla dzieci i młodzieży;
  • organizacja wsparcia dla placówki opiekuńczo-wychowawczej i innych organizacji w zakresie zbieżnym z celami Fundacji;
  • udział w Festiwalu Ludzi Aktywnych i Festynie Małolata z programem edukacyjno-rekreacyjnym dla dzieci;
  • organizacja i promocja wolontariatu.

Wszystkim darczyńcom z całego serca dziękujemy za przekazane wsparcie.

1 procent dla dzieci, ngo, opp, wykaz opp, Fundacja Nasze Dzieci, ały kraj, Polska, śląskie, małopolskie, Kraków, Dąbrowa Górnicza, Sosnowiec, Będzin, Łazy, Siewierz, Katowice, opolskie, Zdzieszowice, Chorzów, Świętochłowice