Przekaż 1% podatku Fundacji Nasze Dzieci - KRS 0000377619

Szanowni Państwo, 1% podatku, pity, e-deklaracje, e-pity, opp, Dąbrowa Górnicza, Sosnowiec, Kraków, Będzin, edukacja, dla dzieci, Fundacja Nasze Dzieci, śląskie, małopolskie, jeden procent

Z całego serca dziękujemy wszystkim, którzy wspierają działalność statutową Fundacji Nasze Dzieci. Dziękujemy za piękne zaangażowanie wolontariuszy i rodziców w projekty Fundacji i przedszkoli, za każdorazową pomoc, również w chwilach trudnych.

Prosimy Państwa o przekazanie 1% podatku Fundacji Nasze Dzieci - KRS 0000377619.

Wasze wsparcie da Fundacji Nasze Dzieci szansę na prowadzenie działalności w większym rozmiarze, na rozwój, na poszerzenie oferty w zakresie edukacji, oświaty, wychowania, ochrony zdrowia oraz wypoczynku dzieci i młodzieży, dopomoże w organizacji wolontariatu, pozwoli na niesienie pomocy dzieciom i ich rodzinom, działalność charytatywną oraz pozostałą działalność statutową pożytku publicznego.

Jak przekazać 1% podatku Fundacji Nasze Dzieci?

Wypełniając odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym PIT. Aby przekazać 1 % podatku, wystarczy wpisać w zeznaniu rocznym jego kwotę oraz numer KRS 0000377619. Samym przelewem zajmie się urząd skarbowy.

1 % podatku Fundacja Nasze dzieci - ngo, Dąbrowa Górnicza, Kraków, śląsk, edukacja, dzieci, zdrowie

Bezpłatny program do rozliczeń podatkowych

Aby ułatwić Państwu roczne rozliczenie podatkowe, udostępniamy nieodpłatnie program do rozliczeń podatkowych e-pity. Program zawiera wpisany trwale nr KRS Fundacji Nasze Dzieci, tj. bez możliwości zmiany tego numeru. Program ten nie umożliwia swobodnego wyboru i przekazania 1% podatku dochodowego od osób fizycznych wybranej organizacji pożytku publicznego.

Program udostępniamy Państwu w wersji on-line:

Co robimy?

Misją Fundacji Nasze Dzieci jest wspieranie rozwoju, oświaty, edukacji, wychowania dzieci i młodzieży oraz stwarzanie rodzicom warunków do godzenia życia zawodowego z życiem rodzinnym. Fundacja rozwija również swoją aktywność w zakresie profilaktyki zdrowia dzieci i młodzieży, a także pomocy społecznej, wolontariatu oraz działalności charytatywnej.

Najważniejsze projekty w 2019 r.

• współorganizowanie i współfinansowanie działalności przedszkoli przyzakładowych w Dąbrowie Górniczej i Krakowie;
  • w ramach pomocy społecznej wyrównywanie szans w dostępie do edukacji dzieci z rodzin w trudnej sytuacji życiowej oraz w celu ochrony macierzyństwa i wielodzietności;
  • organizowanie wsparcia finansowego na leczenie ciężko chorych dzieci;
  • pikniki, akcje charytatywne nt. zdrowego stylu życia;
  • ufundowanie nagród w przeglądzie piosenki dziecięcej;
  • wsparcie organizacyjne zawodów w pierwszej pomocy;
  • wspomaganie innych organizacji w zakresie zbieżnym z celami statutowymi Fundacji;
  • udział w Festiwalu Ludzi Aktywnych i Festynie Małolata z programem edukacyjno-rekreacyjnym dla dzieci i młodzieży;
  • organizacja i promocja wolontariatu.

Wszystkim darczyńcom z całego serca dziękujemy za przekazane wsparcie.

1 procent dla dzieci, ngo, opp, wykaz opp, edukacja, zdrowie, 1% podatku, Fundacja Nasze Dzieci, cały kraj, Polska, śląskie, małopolskie, Kraków, Dąbrowa Górnicza, Sosnowiec, Będzin, Łazy, Siewierz, Katowice, opolskie, Zdzieszowice, Chorzów, Świętochłowice