Jesienny piknik

04.10.2021
Jesienny piknik w przedszkolu ArcelorMittal w Dąbrowie Górniczej

1 października w Niepublicznym Przedszkolu ArcelorMittal Poland „Równe Przedszkolaki” w Dąbrowie Górniczej odbył się coroczny jesienny piknik, tym razem pod hasłem „Dyniowe inspiracje”.

Tradycją naszego pikniku jest konkurs dyniowy, w którym udział biorą chętne przedszkolaki wraz z rodzicami. Również w tym roku konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem. Rodziny wykazały się dużą kreatywnością i pomysłowością w tworzeniu dyniowych stworków.

Podczas wydarzenia dzieciom towarzyszyło wiele atrakcji: turlanie dyni, wykopywanie z piasku ziemniaków, degustacja popcornu. Dużym zainteresowaniem wśród dzieci cieszyły się dary jesieni, z których dzieci wykonały ludziki i mandale. Te piękne i kreatywne prace stały się główną dekoracją naszego kącika przyrodniczego.

Jesienny piknik był okazją do wesołej zabawy, która zintegrowała całą społeczność przedszkolną. Był to wspaniały dzień, pełen słońca, radości, nowych doświadczeń i wspólnej zabawy.

Podsumowaniem tego wyjątkowego dnia było wręczenie dzieciom dyplomów i upominków za udział w konkursie dyniowym, a potem wszyscy zostali zaproszeni na pyszną zupę dyniową i pieczonki. Z pewnością to radosne święto na długo pozostanie w pamięci każdego przedszkolaka. smiley

Opracowała: Ewelina Mazur