Jesienny piknik

04.10.2021
Jesienny piknik w przedszkolu ArcelorMittal w Dąbrowie Górniczej

1 października w Niepublicznym Przedszkolu ArcelorMittal Poland „Równe Przedszkolaki” w Dąbrowie Górniczej odbył się coroczny jesienny piknik, tym razem pod hasłem „Dyniowe inspiracje”.

Tradycją naszego pikniku jest konkurs dyniowy, w którym udział biorą chętne przedszkolaki wraz z rodzicami. Również w tym roku konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem. Rodziny wykazały się dużą kreatywnością i pomysłowością w tworzeniu dyniowych stworków.

Podczas wydarzenia dzieciom towarzyszyło wiele atrakcji: turlanie dyni, wykopywanie z piasku ziemniaków, degustacja popcornu. Dużym zainteresowaniem wśród dzieci cieszyły się dary jesieni, z których dzieci wykonały ludziki i mandale. Te piękne i kreatywne prace stały się główną dekoracją naszego kącika przyrodniczego.

Jesienny piknik był okazją do wesołej zabawy, która zintegrowała całą społeczność przedszkolną. Był to wspaniały dzień, pełen słońca, radości, nowych doświadczeń i wspólnej zabawy.

Dużą radością i zafascynowaniem cieszył się pokaz taneczny przedszkolaków z grupy 6. Dzieci zaprezentowały swoje umiejętności taneczne pt.: „Taniec piracki”. Taniec ten miał być prezentowany na Festiwalu Ludzi Aktywnych, niestety z uwagi na niekorzystne warunki atmosferyczne Festiwal nie odbył się. Dzieciaki swój talent zaprezentowały jako podsumowanie pikniku jesiennego, gdzie otrzymały wspaniałe nagrody sponsorowane przez Fundację Nasze Dzieci.

Na zakończenie tego wyjątkowego dnia wręczyliśmy dzieciom dyplomy i upominki za udział w konkursie dyniowym, a potem wszyscy zostali zaproszeni na pyszną zupę dyniową i pieczonki. Z pewnością to radosne święto na długo pozostanie w pamięci każdego przedszkolaka. smiley

Opracowała: Ewelina Mazur