Podsumowanie konkursu na kartkę świąteczną

28.12.2020

W dniach od 8 grudnia do 15 grudnia bieżącego roku w Niepublicznym Przedszkolu ArcelorMittal Poland "Akademia Małych Pociech w Krakowie" odbył się konkurs plastyczny na przestrzenną kartkę świąteczną.

Głównymi celami konkursu było promowanie tradycji bożonarodzeniowej oraz rozwijanie kreatywności i wyobraźni dzieci.

W konkursie wzięło udział 15 przedszkolaków wraz ze swoimi rodzicami. Kartki o tematyce bożonarodzeniowej przygotowane zostały rozmaitymi technikami w formie przestrzennej. Wszystkie złożone w konkursie prace intrygowały organizatorów niesamowitą pomysłowością oraz dużą precyzją wykonania. Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody w postaci różnorodnych materiałów plastycznych oraz pamiątkowe dyplomy za udział w konkursie.

Dla podtrzymania magicznej tradycji związanej z przesyłaniem życzeń bożonarodzeniowych drogą pocztową, wykonane kartki świąteczne zostały rozesłane do wybranych przez nas instytucji. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w konkursie i zachęcamy wszystkich do podjęcia inicjatywy udziały w naszych przyszłych konkursach!

Fundacja Nasze Dzieci, przedszkole ArcelorMittal Poland, dzieci, kartka świąteczna, konkurs plastyczny