Z miłości do ogrodów. Prace porządkowe w przedszkolnym ogrodzie

05.07.2021
Prace porządkowe w przedszkolnym ogrodzie, wolontariat ogrodniczy

1 lipca br. wolontariusze Fundacji Nasze Dzieci (rodzice oraz przedstawiciele przedszkola i fundacji) wzięli udział w akcji porządkowania Wrzosowego Wzgórza oraz Labiryntu - dwóch zakątków Tajemniczego Ogrodu przy Niepublicznym Przedszkolu ArcelorMittal Poland "Równe Przedszkolaki" w Dąbrowie Górniczej.

Pielęgnacja ogrodu polegała przede wszystkim na plewieniu zachwaszczonych zakątków i uzupełnianiu podłoża korą. Szczególnej interwencji wymagała południowa część Wrzosowego Wzgórza.

Wolontariuszom bardzo dziękujemy za udział w porządkowaniu przedszkolnego ogrodu, za zaangażowanie i bezpieczne wykonywanie zleconych zadań. Dziękujemy również za uśmiech i pogodę ducha!
Szczególne podziękowania należą się Lence, która z radosnym zapałem wspierała tatę.  heartsmiley

Kolejne porządki w ogrodzie jeszcze tego lata - już teraz serdecznie zapraszamy do wsółpracy wszystkich pozytywnie zakręconych miłośników pięknych ogrodów!
Fundacja Nasze Dzieci

------------
Dodatkowe informacje o tym jak powstał Tajemniczy Ogród przy przedszkolu, znajdą Państwo pod linkiem:
Zbudowaliśmy przy przedszkolu Wrzosowe Wzgórze i Labirynt
Prace porządkowe w przedszkolnym ogrodzie, wolontariat ogrodniczy