Nabór

Uprzejmie informujemy, że od 17 maja do 4 czerwca 2021 r. prowadzony będzie dodatkowy nabór dzieci na rok przedszkolny 2021/2022 do Niepublicznego Przedszkola ArcelorMittal Poland „Równe Przedszkolaki” zlokalizowanego w Dąbrowie Górniczej, przy ul. Kasprzaka 74a.

Kogo zapraszamy do rekrutacji, opłaty

1. Do rozpatrzenia, na wolne miejsca w poszczególnych grupach wiekowych, przyjmowane są wnioski dotyczące dzieci urodzonych w okresie pomiędzy 01.01.2015 r. a 31.12.2018 r. (oraz starszych na zasadach opisanych w prawie oświatowym – np. dot. odroczenia obowiązku szkolnego), które są jednocześnie dziećmi pracowników: ArcelorMittal Poland S.A., ArcelorMittal Service Group Sp. z o.o., ArcelorMittal Business Center of Excellence Poland Sp. z o.o. Sp. k., Kolprem Sp. z o.o., ArcelorMittal Refractories Sp. z o.o. oraz innych spółek należących do grupy ArcelorMittal, a także świadczących pracę na rzecz ArcelorMittal Poland S.A. pracowników spółek Sanpro Synergy Sp. z o.o., Ananke Business Communication Sp. z o.o, również wnioski dot. dzieci pracowników ww. przedszkola. Miesięczne czesne za przedszkole dla pracowników ww. organizacji ok. 300 zł. (może ulec zmianie).
    W razie wolnych miejsc, istnieje możliwość przyjęcia dziecka do przedszkola z datą wcześniejszą.

2. W razie wolnych miejsc, w przypadku dzieci pracowników ArcelorMittal Poland S.A., istnieje możliwość przyjęcia do przedszkola dzieci urodzonych w okresie pomiędzy 01.01.2019 r. a 30.09.2019 r. z datą przyjęcia nie wcześniej niż od pierwszego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym dziecko ukończy 2,5 roku.

3. W zależności od aktualnej sytuacji, istnieje możliwość przyjęcia do przedszkola pozostałych dzieci ur. w okresie pomiędzy od 01.01.2015 r. a 31.12.2018 r. (kontynuujących edukację w przedszkolu, a w dalszej kolejności pozostałych dzieci rodziców pracujących). Miesięczne czesne za przedszkole dla pozostałych osób ok. 550 zł. (może ulec zmianie).

Dzienna stawka za catering za dziecko ok. 12 zł. – może ulec zmianie. Z tytułu nieobecności dzieci w przedszkolu, rodzicom przysługuje zwrot będący iloczynem dziennej stawki za catering oraz ilości dni nieobecności dziecka, z uwzględnieniem postanowień procedury zgłaszania nieobecności.

Rodzice będą mogli ubiegać się o dofinansowanie ze środków pomocy społecznej Fundacji Nasze Dzieci, a pracownicy ArcelorMittal Poland S.A. dodatkowo o dofinansowanie do pobytu dzieci w przedszkolu z ZFŚS.

Składanie dokumentów rekrutacyjnych

• informacja dotycząca dzieci kontynuujących edukację - rodzice przesyłają w terminie naboru na e-mail przedszkola: rowne-przedszkolaki@eduges.pl jedynie informację o kontynuowaniu edukacji przedszkolnej przez dziecko w roku szkolnym 2021/2022 r. (lub skany wypełnionych stron 1 i 2 wniosku) wraz z potwierdzeniem zatrudnienia w w organizacjach wymienionych w pkt 10 lub 11 regulaminu rekrutacji *)

• informacja dotycząca nowych dzieci - rodzice przesyłają w terminie naboru na e-mail przedszkola:
    rowne-przedszkolaki@eduges.pl skany wypełnionych poniższych formularzy rekrutacyjnych wraz z potwierdzeniem zatrudnienia obojga rodziców *)

*) Podpowiadamy, ułatwiamy! Pracowniku ArcelorMittal Polad lub spółki z grupy ArcelorMittal (z wyj. AMDS), przekaż do przedszkola swój pracowniczy nr SAP wraz z imieniem i nazwiskiem oraz nazwą spółki, a przedszkole za Ciebie potwierdzi zatrudnienie u Twojego pracodawcy.

Kontakt w sprawie rekrutacji

Niepubliczne Przedszkole ArcelorMittal Poland "Równe Przedszkolaki", Dąbrowa Górnicza, ul. Kasprzaka 74a, tel. 32 261-29-30, kom. 668-514-940, e-mail: rowne-przedszkolaki@eduges.pl

Formularze rekrutacyjne

1. Wniosek o przyjęcie dziecka do przedszkola (wersja edytowalna lub wersja pdf)