Nabór

Uprzejmie informujemy, że od 12 maja 2022 r. prowadzimy uzupełniający nabór dzieci na rok przedszkolny 2022/2023 do Niepublicznego Przedszkola ArcelorMittal Poland Akademia Małych Pociech w Krakowie, zlokalizowanego na os. Centrum A nr 14, na wolne miejsca w poszczególnych grupach wiekowych.

Kogo zapraszamy do rekrutacji, opłaty

1. Do rozpatrzenia, na wolne miejsca w poszczególnych grupach wiekowych, przyjmowane są wnioski dotyczące dzieci urodzonych w okresie pomiędzy 01.01.2016 r. a 31.12.2019 r. , które są jednocześnie dziećmi pracowników: ArcelorMittal Poland S.A., ArcelorMittal Business Center of Excellence Poland Sp. z o.o. Sp. k., Kolprem Sp. z o.o., ArcelorMittal Refractories Sp. z o.o, oraz innych spółek należących do grupy ArcelorMittal, a także świadczących pracę na rzecz ArcelorMittal Poland S.A. pracowników spółek Sanpro Synergy Sp. z o.o., Ananke Business Communication Sp. z o.o, również wnioski dot. dzieci pracowników ww. przedszkola. Miesięczne czesne za przedszkole dla pracowników ww. organizacji ok. 330 zł. (może ulec zmianie).
    W razie wolnych miejsc, istnieje możliwość przyjęcia dziecka do przedszkola z datą wcześniejszą.

2. W razie wolnych miejsc, w przypadku dzieci pracowników podmiotów wymienionych powyżej, istnieje możliwość przyjęcia do przedszkola dzieci urodzonych w okresie pomiędzy 01.01.2020 r. a 30.09.2020 r. z datą przyjęcia nie wcześniej niż od pierwszego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym dziecko ukończy 2,5 roku.

3. W zależności od aktualnej sytuacji, istnieje możliwość przyjęcia do przedszkola pozostałych dzieci ur. w okresie pomiędzy 01.01.2016 r. a 31.12.2019 r. (kontynuujących edukację w przedszkolu, a w dalszej kolejności pozostałych dzieci rodziców pracujących). Miesięczne czesne za przedszkole dla pozostałych osób ok. 600 zł. (może ulec zmianie).

Dzienna stawka za catering za dziecko aktualnie 13,00 zł. – może ulec zmianie. Z tytułu nieobecności dzieci w przedszkolu, rodzicom przysługuje zwrot będący iloczynem dziennej stawki za catering oraz ilości dni nieobecności dziecka, z uwzględnieniem postanowień procedury zgłaszania nieobecności.

Rodzice będą mogli ubiegać się o dofinansowanie ze środków pomocy społecznej Fundacji Nasze Dzieci, a pracownicy ArcelorMittal Poland S.A. dodatkowo o dofinansowanie do pobytu dzieci w przedszkolu z ZFŚS.

Składanie dokumentów rekrutacyjnych

• informacja dotycząca dzieci kontynuujących edukację - rodzice przesyłają w terminie naboru na e-mail przedszkola: przedszkole.amp@eduges.pl jedynie informację o kontynuowaniu edukacji przedszkolnej przez dziecko w roku szkolnym 2022/2023 r. (lub skany wypełnionych stron 1 i 2 wniosku) wraz z potwierdzeniem zatrudnienia w organizacjach wymienionych w pkt 10 lub 11 regulaminu rekrutacji *)

• informacja dotycząca nowych dzieci - rodzice składają dokumenty w przedszkolu lub przesyłają w terminie naboru na e-mail przedszkola:
    przedszkole.amp@eduges.pl skany wypełnionych poniższych formularzy rekrutacyjnych wraz z potwierdzeniem zatrudnienia obojga rodziców *)

*) Podpowiadamy, ułatwiamy! Pracowniku ArcelorMittal Poland lub spółki z grupy ArcelorMittal (z wyj. AMDS), przekaż do przedszkola swój pracowniczy nr SAP wraz z imieniem i nazwiskiem oraz nazwą spółki, a przedszkole za Ciebie potwierdzi zatrudnienie u Twojego pracodawcy.

Kontakt w sprawie rekrutacji

Niepubliczne Przedszkole ArcelorMittal Poland "Akademia Małych Pociech w Krakowie", os. Centrum A nr 14, kom. 668-024-681 lub 696-507-756, e-mail: przedszkole.amp@eduges.pl

Formularze rekrutacyjne

1. Wniosek o przyjęcie dziecka do przedszkola (wersja edytowalna lub wersja pdf)